Opinió

Consulta totes les notícies sobre locals, bars i restaurants i últimes novetats que has de conèixer de la gastronomia a Catalunya a La Gourmeteria d'El Nacional.

 

Més
El restaurant del Berguedà que rebenta el país amb la seva alta cuina de pagès

El restaurant del Berguedà que rebenta el país amb la seva alta cuina de pagès

Víctor Antich

Dissabte, 4 de maig de 2024 - 05:30

La mítica bodega de Sants que enorgulleix el barri amb la seva hospitalitat i les seves tapes

La mítica bodega de Sants que enorgulleix el barri amb la seva hospitalitat i les seves tapes

Víctor Antich

Dimecres, 1 de maig de 2024 - 05:30

El hardware rural que marca la tradició a Catalunya (i les butxaques dels pagesos)

El hardware rural que marca la tradició a Catalunya (i les butxaques dels pagesos)

Ha passat molt de temps, però ganivets, aixades i destrals són tan necessàries avui com aleshores

Albert Villaró / Montse Ferrer

Dimarts, 30 d'abril de 2024 - 05:30

Plats històrics de la cuina catalana que hem expulsat sense solta ni volta

Plats històrics de la cuina catalana que hem expulsat sense solta ni volta

Ja fa uns anys que acullo un grup d’ànimes solitàries que he denominat els fetge i enyorats

Ada Parellada

Diumenge, 28 d'abril de 2024 - 05:30

pastilla video
El restaurant de Barcelona que s’ha fet un nom entre gurmets a cop de cuina alegre i delirant

El restaurant de Barcelona que s’ha fet un nom entre gurmets a cop de cuina alegre i delirant

Víctor Antich

Dissabte, 27 d'abril de 2024 - 05:30

La fonda convertida en patrimoni del país celebra 250 anys atipant la clientela

La fonda convertida en patrimoni del país celebra 250 anys atipant la clientela

Víctor Antich

Dijous, 25 d'abril de 2024 - 05:30

Menjar és alguna cosa més que alimentar-se

Menjar és alguna cosa més que alimentar-se

El periodista Albert Molins ha publicat 'Comer sin pedir permiso', el millor llibre gastronòmic per aquest Sant Jordi

Pep Antoni Roig

Diumenge, 21 d'abril de 2024 - 05:30

El restaurant de Badalona que és l’alegria de viure i que tothom vol visitar per la seva cuina amable

El restaurant de Badalona que és l’alegria de viure i que tothom vol visitar per la seva cuina amable

Víctor Antich

Dissabte, 20 d'abril de 2024 - 05:30

La bodega més emblemàtica de Sant Andreu on preparen les autèntiques anxoves artesanes

La bodega més emblemàtica de Sant Andreu on preparen les autèntiques anxoves artesanes

Víctor Antich

Dimecres, 17 d'abril de 2024 - 05:30

L'art de saber buscar (i trobar) els bolets entre boscos frondosos

L'art de saber buscar (i trobar) els bolets entre boscos frondosos

Buscar bolets és una activitat zen i la recerca és una finalitat en ella mateixa

Albert Villaró / Montse Ferrer

Dimarts, 16 d'abril de 2024 - 05:30

13 anys des que soc abstèmia i és la millor decisió que he pres a la vida

13 anys des que soc abstèmia i és la millor decisió que he pres a la vida

Vi, pa i oli són les tres potes que sustenten la tríada mediterrània

Ada Parellada

Diumenge, 14 d'abril de 2024 - 05:30

La bodega més famosa de Sants on podràs endrapar els seus entrepans revolucionaris

La bodega més famosa de Sants on podràs endrapar els seus entrepans revolucionaris

Víctor Antich

Dissabte, 13 d'abril de 2024 - 05:30

Una bona opció al Maresme sota el sol: peix, marisc i arròs a la vora del mar

Una bona opció al Maresme sota el sol: peix, marisc i arròs a la vora del mar

Víctor Antich

Dimecres, 10 d'abril de 2024 - 05:30

El model verinós de gastronomia vulgar que converteix Catalunya en el centre de totes les rialles

El model verinós de gastronomia vulgar que converteix Catalunya en el centre de totes les rialles

Oriol Foix

Dilluns, 8 d'abril de 2024 - 13:08

Teoria poètica del vi de missa

Teoria poètica del vi de missa

Durant dècades, un producte fet a Reus va ser el vi de missa oficial que el Papa de Roma bevia a les misses del Vaticà

Pep Antoni Roig

Diumenge, 7 d'abril de 2024 - 05:30

La taverna de l’Eixample que arrasa entre els amants del bon menjar i el bon beure

La taverna de l’Eixample que arrasa entre els amants del bon menjar i el bon beure

Víctor Antich

Dissabte, 6 d'abril de 2024 - 05:30

El restaurant de l'Upper Diagonal amb un excel·lent menú de migdia a preu popular

El restaurant de l'Upper Diagonal amb un excel·lent menú de migdia a preu popular

Víctor Antich

Dijous, 4 d'abril de 2024 - 05:30

La mona carolíngia i el polanski

La mona carolíngia i el polanski

Un àpat essencialment paleolític, ancestral, sòlidament ancorat al nostre ADN mitocondrial

Albert Villaró / Montse Ferrer

Dimarts, 2 d'abril de 2024 - 05:30

N'hi ha per llogar-hi mones: adeu al poc que ens queda

N'hi ha per llogar-hi mones: adeu al poc que ens queda

Si volem preservar el poc que ens queda, la mona és obligada

Ada Parellada

Diumenge, 31 de març de 2024 - 05:30

L'original restaurant que sacseja el Pallars amb la seva barra més desitjada

L'original restaurant que sacseja el Pallars amb la seva barra més desitjada

Víctor Antich

Dimecres, 27 de març de 2024 - 05:30

Les costellades estan en perill d'extinció

Les costellades estan en perill d'extinció

El concepte 'barbacoa' va guanyant terreny al terme per definir la tradicional graellada de carn amb amics: la 'costellada'

Pep Antoni Roig

Diumenge, 24 de març de 2024 - 05:30

El bar més canalla de la Barceloneta celebra 50 anys seduint la clientela a ritme de canyes, rumba i flamenc

El bar més canalla de la Barceloneta celebra 50 anys seduint la clientela a ritme de canyes, rumba i flamenc

Víctor Antich

Dissabte, 23 de març de 2024 - 05:30

Contra la lliga dels escanyapobres

Contra la lliga dels escanyapobres

Que corri la veu dels locals que no t’estafen, on hi ha la companyonia del tracte entre iguals

Martí Sales

Dissabte, 23 de març de 2024 - 05:30

El restaurant del petit poble de Tiurana amb unes vistes espectaculars i una cuina singular

El restaurant del petit poble de Tiurana amb unes vistes espectaculars i una cuina singular

Víctor Antich

Dimecres, 20 de març de 2024 - 05:30

Qui té un hort, té un tresor

Qui té un hort, té un tresor

Un recordatori de la importància dels horts domèstics i quin poc espai ocupen en l'imaginari col·lectiu

Albert Villaró / Montse Ferrer

Dimarts, 19 de març de 2024 - 05:30

Unes llenties que milloren el món i amaguen una veritat dolorosa

Unes llenties que milloren el món i amaguen una veritat dolorosa

Una anècdota de quan era menuda per entendre el miracle de la vida

Ada Parellada

Diumenge, 17 de març de 2024 - 05:30

El restaurant del Raval que és tot un clàssic i torna a estar de rabiosa actualitat gràcies a la seva cuina

El restaurant del Raval que és tot un clàssic i torna a estar de rabiosa actualitat gràcies a la seva cuina

Víctor Antich

Dissabte, 16 de març de 2024 - 05:30

El restaurant amagat a la cara sud del Cadí on tastaràs l'autèntica cuina de muntanya

El restaurant amagat a la cara sud del Cadí on tastaràs l'autèntica cuina de muntanya

Víctor Antich

Dimecres, 13 de març de 2024 - 05:30

Per què no podem anar a treballar amb l'ordinador a una cafeteria?

Per què no podem anar a treballar amb l'ordinador a una cafeteria?

Sobre la manca de sentit comú dels consumidors que volen apoltronar-se de franc

Rosa Molinero Trias

Dilluns, 11 de març de 2024 - 05:30

Contra les postres de mil pessetes

Contra les postres de mil pessetes

D'un temps ençà, els restaurants ens han acostumat a haver de pagar més de 6€ per postres que fins fa poc valien la meitat

Pep Antoni Roig

Diumenge, 10 de març de 2024 - 05:30

Quan el jovent puja fort i fa accessible l’alta cuina

Quan el jovent puja fort i fa accessible l’alta cuina

Una proposta fresca, atrevida i popular de la Laura i en Jonatan

Martí Sales

Dissabte, 9 de març de 2024 - 05:30

El restaurant de l’Eixample on cuinen el millor peix a la brasa arribat directament de la llotja

El restaurant de l’Eixample on cuinen el millor peix a la brasa arribat directament de la llotja

Víctor Antich

Dissabte, 9 de març de 2024 - 05:30

La petita bodega de l'Hospitalet on tastaràs el millor marisc i plats de cullera per sucar-hi pa

La petita bodega de l'Hospitalet on tastaràs el millor marisc i plats de cullera per sucar-hi pa

Víctor Antich

Dimecres, 6 de març de 2024 - 05:30

La massa mare que et va parir

La massa mare que et va parir

El procés de creació i de vida de la massa mare del pa

Albert Villaró / Montse Ferrer

Dimarts, 5 de març de 2024 - 05:30

Revolució palatal: el millor kebap del món aterra a Barcelona en uns sabors desconeguts

Revolució palatal: el millor kebap del món aterra a Barcelona en uns sabors desconeguts

Superar l'actual diàspora turca a Catalunya després d'un cop brusc i necessari de realitat

Jordi Tubella

Dimarts, 5 de març de 2024 - 05:30

Un nou 'cocido' a Barcelona que fereix i insulta la nostra escudella i la nostra cuina

Un nou 'cocido' a Barcelona que fereix i insulta la nostra escudella i la nostra cuina

Han triat dir-ne 'cocido' i els cigrons reboten ara com perdigons disparats contra la nostra malmesa cultura gastronòmica

Ada Parellada

Diumenge, 3 de març de 2024 - 05:30

La bodega centenària al bell mig de la Barceloneta, amagada dels turistes, on fer un bon vermut

La bodega centenària al bell mig de la Barceloneta, amagada dels turistes, on fer un bon vermut

Víctor Antich

Dissabte, 2 de març de 2024 - 05:30

pastilla video
El restaurant d’Andorra a 2.600 metres d'altitud on tastaràs les carns més exclusives del món

El restaurant d’Andorra a 2.600 metres d'altitud on tastaràs les carns més exclusives del món

Víctor Antich

Dimecres, 28 de febrer de 2024 - 05:30

El restaurant del Raval amb la millor cuina del barri i la més bestial

El restaurant del Raval amb la millor cuina del barri i la més bestial

Víctor Antich

Dissabte, 24 de febrer de 2024 - 12:40

Un matí fent rebost amb els amics

Un matí fent rebost amb els amics

La qüestió és trobar-se, cuinar plegats i fer rebost, que és sinònim d'alegria

Martí Sales

Dissabte, 24 de febrer de 2024 - 05:30